Tää on ehdoton valintani jokaiseen juhlaan, koska joka kerta tätä kehutaan ja aina tätä pyydetään juhliin :) Ohje on alunperin Valiolta.


Kuvassa kakku ei ole enää kovin edustavan näköinen, koska se on ollut pöydällä jo pitkään.



Sitrus-juustokakku

10-12 annosta

Pohja
1 pkt (175 g) suklaatäytekeksejä (esim. Domino)
50 g voita

Täyte
3 dl vettä
2 dl sokeria
3 munaa
4 rkl maissitärkkelysjauhoja
1 dl sitruunamehua
2 tl raastettua sitruunankuorta
50 g voita
5 liivatelehteä
1/2 dl Sitruslikööriä tai sitten minun versioni: vettä ja sitruunamehua
1 prk (200 g) maustamatonta tuorejuustoa
1 prk kuohukermaa

Kiille
2 dl appelsiinimehua
2 liivatelehteä

Koristeluun
kermavaahtoa
suklaakoristeita
sitruunamelissaa

Hienonna keksit monitoimikoneessa ja sekoita joukkoon sulatettu voi. Pohjusta halkaisijaltaan 24 cm:n tefloninen irtopohjavuoka muotoon leikatulla leivinpaperilla. Taputtele keksiseos pohjalle. Pane vuoka jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi. Mittaa teflon- tai teräskattilaan vesi, sokeri, munat, maissitärkkelysjauhot ja sitruunamehu. Sekoita tasaiseksi ja kuumenna, kunnes kiisseli sakenee, älä keitä. Lisää kiisseliin hyvin pestyn sitruunan raastettu kuori ja voi. Sekoita tasaiseksi. Jäähdytä. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 5 minuuttia ja liuota ne kiehuvan kuumaan vesitilkkaan. Lisää jäähtyneeseen sitruunakiisseliin vatkaten liivate, likööri, tuorejuusto ja vaahdotettu kerma. Kaada täyte vuokaan. Tasoita pinta ja peitä vuoka. Anna hyytyä mieluiten seuraavaan päivään. Valmista kiille, kun kakku on kunnolla hyytynyt. Liota liivatelehdet ja liuota tilkkaan appelsiinimehua. Lisää seos lopun appelsiinimehun joukkoon. Kaada seos kakun päälle ja anna hyytyä. Kun kiille on hyytynyt hyvin, irrota kakku vuoasta ja nosta tarjoiluvadille. Koristele.