Oli eilen jo viikonlopun tokat pikkujoulut. Ensin oli meidän pikkujoulusynttärit ja eilen oli sitten avomieheni pikkuveljen tyttöystävän pikkujoulut. Eilistekin pikkujoulut olivat nyyttäriperiaatteella joten veimme sinne Glögi tortun. Ohje löytyy Tasty Caken blogista. Hän oli lehtijutussa ja siellä lehdessä oli tämän ohje.

En kehdannut kuvata kakkua juhlissa, joten TAAS on huonot kuvat :)

Tein tosiaan kakun vasta paikan päällä, ei ollut tarpeeksi tarvikkeita jne. Mutta onneksi vieraat kuitenkin kehuivat ulkonäköä, joten ei se varmaan ihan hirveä ole :)

Piparit jotka taustalla näkyvät olivat vieraat porukalla valmistaneet iltapäivällä ennen kuin saavuimme paikalle :)

Tasty Caken ohje:

Glögi-torttu

Pohjaan tarvitset 200 g piparkakkuja ja
100 g voita tai margariinia

Täyte: 200 g mascarponea (myös muu
maustamaton tuorejuusto sopii)
2,5 dl flora vispiä
2 rkl sokeria
2 munaa
0,75 rkl piparkakkumaustetta
75g valkosuklaata sulatettuna
5 liivatelehteä
1dl glögitiivistettä

Kiille: 2dl glögitiivistettä
1 dl vettä
4 liivatelehteä

Aloita pohjan valmistamisesta. Jauha
keksit monitoimikoneessa tai hakkaa pussissa
kaulimella hienoksi.
Sulata rasva.
Leikkaa leivinpaperista sopiva pala irtopohjavuokaan
pohjaksi.
Sekoita keksimuru
sulatettuun rasvaan huolellisesti ja
painele massa vuuan (20-24cm halkaisija)
pohjalle, leivinpaperin päälle. Laita vuoka
jääkaappiin.

Valmista täyte vatkaamalla
munat+sokeri vaahdoksi. Laita liivatelehdet
likoamaan kylmään veteen.
Lämmitä glögitiiviste kattilassa ja lisää
liiasta vedestä puristellut liivatteet sekaan
juuri ennen kiehumispistettä. Sekoita niin
että liivatteet liukenevat nesteeseen. Jätä
neste jäähtymään.
Sulata suklaa vesihauteessa ja vatkaa
toisessa kulhossa flora vispi vaahdoksi.
Sekoita mascarpone muna-sokerivaahtoon
ja lisää mausteet. Sekoita joukkoon
ohuena nauhana hieman jäähtynyt glögiliivateseos
koko ajan sekoittaen ja lisää
viimeiseksi kermavaahto ja valkosuklaa.
Kaada täyte keksipohjan päälle ja hyydytä
kylmässä vähintään 4 tuntia.

Valmista kiille liottamalla liivatteita
kylmässä vedessä. Mittaa kattilaan glögitiiviste,
sekä vesi ja kuumenna. Lisää puristellut
liivatteet ja sekoita. Anna nesteen
jäähtyä hyvin ja kaada sitten kakun päälle.
Laita kakku jääkaappiin ja anna hyytyä
muutaman tunnin ajan. Voit koristella kakun
esimerkiksi suklaalla, kanelitangoilla
tai piparkakuilla.