Makkaravuoka

4 annosta



1 pkt (n. 580 g) lenkkimakkaraa
1/2 ps (à 200 g) sipulikuutioita (pakaste)
1 rkl öljyä
2-3 rkl vehnäjauhoja
4 dl maitoa
1/2 dl tomaattipyreetä
1 valkosipulinkynsi
2 tl basilikaa (laitoin oreganoa kun ei ollut basilikaa kotona)
1/2 tl suolaa
mustapippuria
1 1/2 dl emmentaljuustoraastetta

1. Leikkaa kuorittu makkara noin 1/2 cm:n viipaleiksi ja levitä viipaleet voideltuun uunivuokaan.

2. Kuullota sipulit öljyssä kattilassa. Ripottele päälle vehnäjauhot ja sekoita. Kaada kattilaan maito ja sekoita hyvin. Keitä kastiketta noin 5 minuuttia koko ajan sekoittaen. Lisää joukkoon tomaattipyree, hienonnettu valkosipuli, basilika, suola ja mustapippuri.

3. Kaada kastike makkaraviipaleiden päälle. Ripottele pinnalle juustoraastetta. Paista 200 asteessa 25-30 minuuttia.

Raadin arvosanat: L = 8, H = 8, S = 9

Pienoinen pettymys, vaikeampi tehdä kuin makkarakastike, mutta aika samanoloinen. Mutta hyvää tottakai! Valmistus vaan vie enempi aikaa, nii odotin tältä myös enemmän ;) Juuston vois lisätä vasta vähän myöhemmin ettei se ehtisi "kärtsäämään" niin paljon! Lisäksi tähän voisi lisätä suolakurkkuja, niin kuin minä lisään yleensä makkarakastikkeeseen, vois siis sopia tähänkin.