1297093307_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Caipirinha.

1297093341_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Lohivoileipäkakkua.

Vinkki!

Voileipäkakku kannattaa tehdä päivää ennen tarjoilua jotta se ehtii kostua hyvin. Kannattaa pakata voileipäkakku kelmuun siihen vuokaan missä pohjakin on paistettu ja sitten laittaa se jääkaappiin ja paino päälle jotta se tiivistyy hyvin yön aikana.

Voileipäkakku kannattaa kostuttaa esim. kasvisliemellä (kasvisvoileipäkakku), kalaliemellä tai sitruunavedellä (sitruunamehua + vettä), kanaliemellä tai sitten vain maidolla.

Tässä ohje oman voileipäkakkuleivän tekemiseen:

0, 75 dl vettä

2 dl maitoa

1/2 dl ruokaöljyä

1 pss kuivahiivaa

noin 6 dl vehnäjauhoja

1 tl paprikajauhetta

2 rkl pizzamaustetta

3/4 tl suolaa

1 rkl sokeria

Mittaa kulhoon vesi ja maito. Kuumenna kädenlämpöiseksi. Lisää sokeri ja kuivahiiva. Lisää ruokaöljy ja mausteet. Lisää vehnäjauhot ja suola ja vaivaa kunnes taikina irtoaa kulhon reunoilta. Peitä liinalla ja anna kohota 30 min.

VINKKI! Hyvä kohotuspaikka on mikro.  Laita sinne ensin mukissa vettä ja kuumenna se. Sen jälkeen laita taikina astiassaan ja liinan kanssa mikroon. Sulje mikro, mutta älä laita sitä käyntiin!

Kumoa taikina pöydälle. Vaivaa vielä hetki. Laita vuoan pohjalle leivinpaperi. Taputtele taikina huolellisesti ja tasaisesti vuokaan. Peitä liinalla ja anna kohota 45 minuuttia.

Paista leipää 175 asteisessa uunissa noin 25 minuuttia. Anna jäähtyä muutama minuutti ja kumoa leipä ritilälle jäähtymään.