Jauhelihapihvit ja unelmatorttu

Tänään kokeilin ensimmäisen kerran jauhelihapihvejä ja kyllä tulikin super hyviä!
Tässä tulee ohje ja muutama kuva:

Maailman parhaat jauhelihapihvit

Aikaa tarvitaan n. 30min
4 annosta

2 rkl korppujauhoa
1 dl kahvikermaa
400 g jauhelihaa
1 sipuli tai pakastesipulia 100g
2 tl suolaa
½ tl valkopippuria tai mustapippuria (oman maun mukaan)
1 muna
rasvaa paistamiseen


Laita korppujauho turpoamaan kerman/veden sekaan.
Kuullota sipuli. (Eli anna sipulin paistua hetki öljyssä, älä kuitenkaan anna ruskistua!)
Lisää korppujauhoseokseen jauheliha, valkopippuri, muna, suola ja kuullotettu sipuli.

Sitten vaan muotoilet haluamasi kokoisia pihvejä vaikka pöydälle leivinpaperille. Siitä siirrät ne aina lastalle pannulle ja paistat kummaltakin puolelta muutaman minuutin, oman makusi mukaan. Voit antaa ruskettua oikein kunnolla tai sitten vain niin että punaisuus lihasta häviää.
Kustannukset: 3,09 e (Halvemmallakin saa kun ostaa halpoja tuotemerkkejä ja isompia pakkauksia.)


 



 



 



 



 

Teinpä sitten vielä jälkiruokaakin illalla, nimittäin Unelmatortun! Tässä tulee ohje:

Aikaa meni noin puoli tuntia.

Pohja/Torttu:

Munia 4 kpl
Sokeria 1 ½ dl
Perunajauhoja 1 dl
Kaakaojauhetta (Leivontaan tarkoitettua tummaa kaakaojauhetta.) 2 - 3 rkl
Leivinjauhetta 1 tl
Täyte:
Leivontamargariinia tai tavallista 100g
Tomusokeria 1 dl
Keltuaisia 2 kpl
Vanilliinisokeria 2 tl

Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen. Ja valmistele pelti leivinpaperilla.
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi (ole kärsivällinen ja anna vaahtoutua kunnolla).
Sekoita jauhot, leivinjauhe, kaakaojauhe ja siivilöitaikinaan. (Itselläni ei ole vielä siivilää, onnistui hyvin kyllä ilmankin.
Sekoita taikina VAROVASTI.
Paista 8 - 10 minuuttia. Kumoa torttu sen jälkeen sokeroidulle leivinpaperille ja anna jäähtyä kokonaan.
Käytä huoneenlämpöistä margariinia, sotke se tomusokerin kanssa. Lisää joukkoon keltuaiset ja vaniliinisokeri ja vatkaa seos hyvin.

Levitä seos jäähtyneelle tortulle. Kääri sitten torttu rullalle ja laita jääkaappiin, syö vasta viileänä, silloin parasta!
Valmistuskustannukset: 1,92 e (5 tuotteen hinta puuttuu vielä laskusta.)