Kinkku-juustopiiras (quiche lorraine)

(8-12 palaa)

Pohja:
1 pkt (400 g) Pirkka-piirakkataikinaa (pakaste)
 
Täyte:
1/2 pkt (à 400 g) Pirkka ylikypsää saunapalvikinkkua
100 g purjoa
1/2 dl tuoretta persiljaa hienonnettuna
1/2 dl tuoretta timjamia hienonnettuna
150 g (n. 3 dl) Euro Shopper -emmentaljuustoraastetta
 
Munamaito:
3 Pirkka-kananmunaa
1 tlk (2 dl) Pirkka-ruokakermaa
1 dl Pirkka-maitoa
1/2 tl mustapippuria
ripaus suolaa

 

1. Peitä irtopohjavuoan (halkaisija 26 cm) pohja leivinpaperilla. Kauli sulanut taikina jauhotetulla leivinpöydällä pyöreäksi levyksi ja nosta levy kaulimen avulla vuokaan.

2. Painele taikinalevy vuoan pohjalle ja reunoille. Pistele taikina haarukalla ja esipaista pohjaa 200 asteessa noin 10 minuuttia.

3. Leikkaa kinkku pieniksi kuutioiksi. Hienonna halkaistu, huuhdottu purjo ja tuoreet yrtit. Sekoita ainekset kulhossa ja lisää joukkoon vielä puolet juustoraasteesta.

4. Vatkaa munien rakenne rikki. Sekoita joukkoon ruokakerma, maito ja loput juustoraasteesta. Mausta mustapippurilla ja suolalla.

5. Levitä esipaistetulle pohjalle kinkku-purjoseos ja kaada päälle munamaito. Jatka paistamista uunin alatasolla noin 35 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt ja pinta saanut kauniin ruskean värin.

6. Irrota hetken vetäytynyt piirakka vuoasta ja nosta tarjoiluvadille. Tarjoa lämpimänäiltapalana tai lounasruokana salaatin kanssa.

 

Tehtiin tämä yhdessä avomieheni kanssa. Tuli tosi hyvää! Mies kommentoi että tämä on vähän "kasvismaisempi" versio kinkkupiiraasta, en sitten tiedä oliko se hyvä vai huono :D Minusta todella hyvää eikä todellakaan mitään kasvispöperöä ;) Kuvat tulevat myöhemmin :)