Suvun suosikkivoileipäkakku

400 g limppua tai sekaleipää (esim. Halmeen kavrinki)
1/2 dl maitoa tai kasvislientä
75 g voita

Täyte
6 liivatelehteä
2 prk (à 125 g) piparjuurituorejuustoa (esim. Cantadou)
2 dl kevytranskankermaa
350 g saunapalvikinkkua
1 1/2 dl hillosipuleita hienonnettuna
1 dl basilikaa silputtuna
1/2 dl ruohosipulia silputtuna
1 tl pippurisekoitusta
1/2 tl suolaa
1/4 tl valkopippuria
1/2 dl hillosipulien lientä
2 dl kuohukermaa
1 punainen paprika kuutioituna
3 dl maustekurkkua kuutioituna

Koristeluun
tuoreita yrttejä kauniina kimppuna

Pingota 3 l vetoiseen, halkaisijaltaan 24 senttiseen irtopohjavuokaan leivinpaperi tai vuoraa vuoka tuorekelmulla.

Hienonna karkeasti paloiteltu leipä monitoimikoneella rouheeksi. Leivästä ei tarvitse poistaa kuoria. Sulata voi ja sekoita se nesteen kanssa leipämuruihin.

Upota liivatelehdet likoamaan kylmään veteen 10 minuutiksi. Sekoita pehmeään tuorejuustoon ranskankerma, hienonnettu kinkku, hillosipulisilppu sekä mausteet.

Purista liivatteista ylimääräinen vesi pois ja liuota ne kiehuvan kuumaan hillosipuliliemitilkkaan. Anna jäähtyä vähän ja sekoita liivateseos täytteeseen ohuena nauhana. Vatkaa kerma vaahdoksi ja kääntele se täytteen joukkoon.

Painele kolmasosa leipärouheesta vuoan pohjalle. Levitä sen päälle puolet täytteestä. Ripottele päälle kuutioitu paprika ja painele kevyesti päälle 1/3 leipärouheesta. Kaada loppu täyte vuokaan, levitä päälle valutetut kurkkukuutiot ja painele päällimmäiseksi leipärouhekerros.

Peitä vuoka ja anna hyytyä viileässä 4 tuntia tai seuraavaan päivään.

Irrota panta hyytyneen kakun ympäriltä ja nosta kakku tarjoiluastialle. Koristele yksinkertaisella yrttikimpulla.