TEXMEX-VOILEIPÄKAKKU

(24 annosta, à 170 g)

Ainekset:

36 palaa (n. 3 pkt)

Pirkka täysjyväpaahtoleipää

Broileritäyte:

1 rs (450 g)

Pirkka maustamattomia broilerinfileesuikaleita

1-2 rkl

öljyä

1/2 tl

suolaa

1/2 tl

mustapippuria

1 tlk (320 g)

Pirkka salsa mexicana -meksikolaiskastiketta

1 tlk (300 g)

Pirkka juustodippiä

Guacamoletäyte:

1/2 tlk (à 300 g)

Pirkka guacamoledippiä

1

punainen paprika

Kostutus:

1 1/2 dl

vettä

1/2 dl

sitruunanmehua

Kuorrutus:

1/2 tlk (à 300 g)

Pirkka guacamoledippiä

150 g

ranskankermaa

Koristeeksi:

1

keltainen paprika

n. 200 g

kirsikkatomaatteja

n. 10 cm pala

kurkkua

10

mustaa oliivia

1/2 pieni

sipuli

jääsalaattia tai persiljaa

Pirkka juustomaissilastuja

1. Ruskista broilerisuikaleetöljyssä. Mausta ne suolalla ja pippurilla. Hienonna lihat leikkuulaudalla. Sekoita joukkoon salsakastike ja juustodippi.

2. Kuutioi punainen paprika. Leikkaa leipäviipaleista reunat ohuelti pois. Suojaa tarjoiluvati leivinpaperisuikaleilla. Lado vadille 9 leipäviipaletta: 3 rinnakkain ja 3 peräkkäin. Kostuta leivät sitruunavedellä. Levitä päälle puolet broileritäytteestä.

3. Lisää toinen leipäkerros ja kostuta. Levitä päälle guacamoledippiä ja ripottele pinnalle paprikakuutiot. Lisää kolmas leipäkerros. Kostuta ja täytä lopulla broileritäytteellä.

4. Lado vielä neljäs leipäkerros ja kostuta pinta. Suojaa kakku tuorekelmulla ja foliolla. Pane päälle kevyt paino, esimerkiksi leikkuulauta. Nosta kakku kylmään ja anna kostua yön yli.

5. Sekoita guacamoledippi ja ranskankerma. Levitä kuorrutus kakun reunoille ja pinnalle. Koristele pinta kuutioidulla paprikalla, lohkotuilla kirsikkatomaateilla, suikaloidulla kurkulla, oliiveilla, sipulirenkailla ja jääsalaatilla. Poista paperisuikaleet ja koristele reunat maissilastuilla.