Tän tein meillä vietettyihin illanistujaisiin (19.9.) :)

24 annosta

3 pkt (36 palaa) täysjyväpaahtoleipää

Broileritäyte:
450 g maustamattomia broilerinfileesuikaleita
½ tl suolaa
½ tl mustapippuria
1 tlk (320 g) salsa mexicana -meksikolaiskastiketta
1 tlk (300 g) juustodippiä

Guacamoletäyte:
½ tlk (à 300 g) guacamoledippiä
1 punainen paprika

Kostutus:
1 ½ dl vettä
½ dl sitruunamehua

Kuorrutus:
½ tlk (à 300 g) guacamoledippiä
150 g ranskankermaa

Koristeeksi esim.:

keltaista paprikaa

punaista paprikaa

kirsikkatomaatteja

punasipulia

jääsalaattia

nachoja

herneenversoja


Ruskista broileri öljyssä. Mausta suolalla ja pippurilla. Hienonna veitsellä pieneksi. Sekoita broikun joukkoon salsakastike ja juustodippi. Unohdin hienontaa, joten soseutin lopuksi kaiken tehosekottimella ja hyvää tuli niinkin.




Kuutioi punainen paprika. Leikkaa leipäviipaleista reunat ohuelti pois. Suojaa tarjoiluvati leivinpaperisuikaleilla. Lado vadille 9 leipäviipaletta: 3 rinnakkain ja 3 peräkkäin. Kostuta leivät sitruunavedellä. Levitä päälle puolet broileritäytteestä.

Lisää toinen leipäkerros ja kostuta. Levitä päälle guacamoledippiä ja ripottele pinnalle paprikakuutiot. Lisää kolmas leipäkerros. Kostuta ja täytä lopulla broileritäytteellä.


Lado vielä neljäs leipäkerros ja kostuta pinta. Suojaa kakku tuorekelmulla ja foliolla. Pane päälle kevyt paino, esimerkiksi leikkuulauta. Nosta kakku kylmään ja anna kostua yön yli.

Sekoita guacamoledippi ja ranskankerma. Levitä kuorrutus kakun reunoille ja pinnalle. Koristele pinta kuutioidulla paprikalla, lohkotuilla kirsikkatomaateilla, suikaloidulla kurkulla, oliiveilla, sipulirenkailla ja persiljalla. Poista paperisuikaleet ja koristele reunat maissilastuilla.

Jostain syystä multa jää melkein aina ottamatta valokuva valmiista texmex-voileipäkakusta. Joten taaskaan ei oo ehjästä kakusta kuvaa.