Muna säilyy pitkään pakkaukseen merkityn päiväyksen jälkeenkin, jopa kuukauden.
Testaamalla munan tuoreuden voit käyttää sitä päiväyksen jälkeenkin.
Olen käyttänyt kahta testaustapaa
Tapa 1 (tätä käytän)
Laita astiaan vettä, laske sinne muna/t. Jos se pysyy pohjalla se on tuore. Jos nousee pintaan se on vanha.
Tapa 2
Riko muna lautaselle. Tuoreen munan keltuainen säilyy korkeana ja ehjänä. Ja valkuainen pysyy sakeana ja kiinteänä keltuaisen ympärillä. Vanha muna leviää laajalle alueelle.
Munan vaahdotus
Munat vaahtoutuvat helpoiten huoneenlämpöisinä. Liotan joskus munia kuumassa vedessä ennen rikkomista tai rikkomisen jälkeen astiaa kuumassa vedessä, jotta ne vatkautuvat nopeammin. Munia kannattaa vatkata hetki erikseen ennen sokerin lisäämistä jotta vaahto syntyy nopeammin.
Vaahdotuksessa roiskuu monesti, joten hyvä roiskesuoja on esim. pyyhe tai leivinpaperi kulhon ja sähkövatkaimen ympärillä :)
Uuteen Vuodatukseen siirtymisen vuoksi kommentointi on tilapäisesti suljettu tässä artikkelissa.
Kommentointi avautuu hyvin pian eli heti kun Vuodatuksen kommenttimoottori on jyrskäyttänyt kommentit lävitse myös tämän artikkelin kohdalla.