Uunin alaosassa kannattaa paistaa raskaat, korkeat ja kookkaat leivonnaiset, kuten limput, pullapitkot, kahvikakut, piirakat ja paistokset. Uunin alaosassa limput ja pullapitkot ehtivät paistua pohjasta ja kypsyä sisältä samanaikaisesti, kun pinta värittyy.

Alimmalla ritilätasolla kahvikakku ehtii kohota kunnolla ennen kuin sen pinta kuortuu. Täytetyt piirakat, paistokset ja etenkin vuoissa kypsennettävät piiraat, joissa on kostea täyte, paistetaan myös uunin alaosassa pohjan kypsyyden varmistamiseksi.

Uunin keskiosassa paistetaan kevyet, pienikokoiset ja ohuet leivonnaiset, kuten pikkupullat, sämpylät, kääretortut, pikkuleivät ja piparit. Näiden leivonniasetn paistoaika on lyhyt, ja ne ehtivät kypsyä samanaikaisesti sekä pohjasta että pinnalta. Kakku tai piirasvuokia ei pidä panna uunipellille vaan uuniritilän päälle. Pellillä vuoka kuumenee liikaa, koska ilmankierto on estynyt. Silloin leivonnainen palaa pohjasta ja paistuu epätasaisesti.

Uunin pohjaa ei pidä peittää pellillä eikä foliolla, koska ne estävät lämmön tasaisen leviämisen uunissa ja saattavat pahimmassa tapauksessa pilata uunin.

Kiertoilmauunissa paistotasolla ei ole niinkään merkitystä, koska kiertoilman ansiosta sinne voi panna 2-3 peltiä yhtä aikaa.