- Pakasta leivonnaiset mieluiten heti tuoreena, mutta jäähtyneenä

- Kannattaa laittaa yhteen pakkaukseen/pussiin vain kerralla käytettävä määrä

- Kahvikakut kannattaa viipaloida valmiiksi, jotta ne on helppo sulattaa kun niitä tarvitsee. Toki ne voi myös kokonaisena pakastaa.

- Piirakat ja tortut voi pakastaa myös omissa paistovuoissaan

- Valmiita täytekakkujakin voi pakastaa. Laita kakku ilman käärettä pakastumaan. Siirrä jäätynyt kakku foliolla vuorattuun kakkulaatikkoon makuvirheiden estämiseksi. Sulata kakku jääkaapissa, ei huoneenlämmössä.

- Merkitse pakkaukseen leivonnaisen nimi ja pakastuspäivämäärä.

- Kaikki leivonnaiset, rasvaisetkin pysyvät hyvänä ainakin puoli vuotta. Poikkeuksena liha- ja lohipiirakka sekä ohraa runsaasti sisältävät leivät tai sämpylät. Ne säilyvät 1-2 kk.

- Pakasta kesällä marjoja terttuineen, esim. mansikat, viinimarjat. Niin saat talvellakin näyttäviä koristeita.

Lisäyksiä 4.2.10:

- Lähes kaikki sopii pakastettavaksi

- Pakasta aina heti jäähtymisen jälkeen tai muuten mahdollisen tuoreena

- Pakasta piirakat paloina tasaisella alustalla, esim. tarjottimella ja pakastumisen jälkeen siirrä pakastuspusseihin.