- Pakasta leivonnaiset mieluiten heti tuoreena, mutta jäähtyneenä
- Kannattaa laittaa yhteen pakkaukseen/pussiin vain kerralla käytettävä määrä
- Kahvikakut kannattaa viipaloida valmiiksi, jotta ne on helppo sulattaa kun niitä tarvitsee. Toki ne voi myös kokonaisena pakastaa.
- Piirakat ja tortut voi pakastaa myös omissa paistovuoissaan
- Valmiita täytekakkujakin voi pakastaa. Laita kakku ilman käärettä pakastumaan. Siirrä jäätynyt kakku foliolla vuorattuun kakkulaatikkoon makuvirheiden estämiseksi. Sulata kakku jääkaapissa, ei huoneenlämmössä.
- Merkitse pakkaukseen leivonnaisen nimi ja pakastuspäivämäärä.
- Kaikki leivonnaiset, rasvaisetkin pysyvät hyvänä ainakin puoli vuotta. Poikkeuksena liha- ja lohipiirakka sekä ohraa runsaasti sisältävät leivät tai sämpylät. Ne säilyvät 1-2 kk.
- Pakasta kesällä marjoja terttuineen, esim. mansikat, viinimarjat. Niin saat talvellakin näyttäviä koristeita.
Lisäyksiä 4.2.10:
- Lähes kaikki sopii pakastettavaksi
- Pakasta aina heti jäähtymisen jälkeen tai muuten mahdollisen tuoreena
- Pakasta piirakat paloina tasaisella alustalla, esim. tarjottimella ja pakastumisen jälkeen siirrä pakastuspusseihin.
Kommentit