Ohjeen tähän kakkuun nappasin keneltäs muultakaan kuin Kinuskikissalta. Tätä valmistaessa pääsin tosiaan ensimmäisen kerran käyttämään joululahjaksi saamaani Kenwood Major Premieriäni! <3 Ihana kone, aivan unelma!

Kakun reunassa oleva teksti on kokonaisuudessaan "Onnea Marjatta 60 vuotta". Se on tehty valkosuklaalla. Pursotin leivinpaperipursottimella kirjaimet leivinpaperille, laitoin ne kovenemaan jääkaappiin ja siitä sitten vielä pakkaseen. Siirsin ne sitten veitsen avulla kakun reunaan kiinni.

Koristelu tuntui vielä muutama sitten haasteelliselta koska kaikkihan tuppaa sulamaan kiilteen päälle, mutta keksin sitten että hedelmät oo ennenkään sulaneet tai menneet huonoksi ja ton valkosuklaakiekurapursotuksen kokeilin vähän riskillä, mutta hyvinhän sekin toimi, ei sulanut. Nyt kakku on jo mennyt omistajalleen :)

Tässä ohje suoraan Kinuskikissan sivulta.

"Pohja:
200 g dominokeksejä
75 g voita tai margariinia

Täyte:
5 liivatetta
2 ½ dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
400 g appelsiinituorejuustoa
200 g veriappelsiinijugurttia
2 appelsiinin kuoriraaste
200 g valkosuklaata
1 dl puristettua appelsiinimehua

Kiille:
3 liivatetta
3 dl appelsiinimehua

Koristeet:

-
pitsirullat
-
juustokakun suklaareunus

Laita irtopohjavuoan (halkaisija 24-26 cm) pohjalle leivinpaperi ja levitä päälle keksipohjaohjeen mukaan valmistettu keksi-voiseos.

Pistä liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota vaniljakastike ja sekoita joukkoon tuorejuusto ja appelsiinijugurtti. Pese appelsiinit huolellisesti ja raasta niiden kuori. Lisää kuoriraaste täytteeseen. Sulata valkosuklaa mikrossa miedolla lämmöllä ja sekoita täytteen joukkoon. Purista appelsiineista mehu. Kuumenna mehusta 1 dl kiehuvaksi ja sulata siihen liivatteet. Jäähdyttele hetki ja sekoita täytteeseen. Kaada täyte vuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa 3-4 tuntia.

Anna kiilteen liivatteiden liota kylmässä vedessä. (Voit käyttää kiilteen tekemisessä aiemmin puristetusta appelsiinimehusta ylijääneen mehun ja täydentää valmiilla tölkkimehulla.) Kuumenna mehusta ½ dl kiehuvaksi ja sulata liivatteet joukkoon. Yhdistä lopun mehun kanssa ja odota tarvittaessa hetki, jotta seos jäähtyy huoneenlämpöiseksi. Kaada sitten täytteen päälle. Anna hyytyä jääkaapissa n. 2 tuntia ennen kakun irrottamista vuoasta."