Tein tosi herkullisen Runebergin kakun. Vei kielen tosissaan mennessään!
Tein ohjeesta taas puolikkaan eli 4:lle. Hyvin riitti minulle, avomiehelleni ja avomieheni isälle. Loppu, eli puolikas matkustikin sitten avomieheni äidille ja pikkusiskolle.
RUNEBERGIN KAKKU
(8 annosta)
Ainekset:
1. Vaahdota huoneenlämpöinen margariini ja sokeri. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Sekoita jauhot, keksimurut, mantelijauhe, leivinjauhe ja vanilliinisokeri keskenään. Lisää jauhoseos maidon ja karvasmanteliaromin kanssa taikinaan. Sekoita taikina tasaiseksi.
2. Kiinnitä leivinpaperi irtopohjavuoan pohjan ja reunan väliin (halkaisija 22-24 cm) ja voitele reunat. Levitä taikina vuokaan. Paina pikkulusikalla kuopat symmetrisesti (kuten kellotaulussa) kakkutaikinaan. Täytä kuopat teelusikallisella vadelmahilloa.
3. Paista 200 asteessa uunin alimmalla tasolla noin 25 minuuttia. Irrota kakku vuoasta ja anna jäähtyä ennen koristelua.
4. Sekoita koristelua varten tomusokeri ja vesi keskenään paksuksi juoksevaksi tahnaksi. Pane vadelmahilloa nokareina kakulle (kuten kellotaulussa)ja ympyröi hillot sokerivesikuorrutteella. Tarjoa teen kanssa.
Kaupasta oli karvasmanteliaromi päässyt loppumaan, niin vaihdoin sen rommiaromiin. Rommi aromia lorautin pienen lorauksen. Kun kakku tuli uunista kostutin sitä vielä hieman maito-rommiseoksella. Oli tosi hyvää.
Kommentit