1265320152_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tein tästäkin satsista vain puolikkaan eli 7 kpl. Näyttävät ihan rieskoilta varsinkin uuniin mennessä, mutta ihan sämpylöitä ovat ;)

1265320131_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Rusinaiset rahkasämpylät 15 kpl

1 dl vettä

25 g hiivaa

1 prkl rahkaa (250g)

2 rkl siirappia

n. ½ tl suolaa

½-1 tl inkivääriä

1 tl fenkolia

3/4 dl rusinoita

1 dl sihtiruisjauhoa

3½ - 4 dl venhäjauhoja

½ dl öljyä

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää joukkoon rahka, siirappi, mausteet ja rusinat.

Lisää osa jauhoista ja pyörittele mieluiten yleiskoneessa, toki käsinkin voi tehdä, mutta lopputulos ei ole läheskään niin hyvä. Lisää kohta loputkin jauhot ja sitten loppuvaiheessa öljy.

Tee taikinasta heti tanko ja jaa se 15 osaan. Taputtele taikinapalat jauhotetulla työpöydällä litteiksi ja nosta leivinpaperin päälle. Kohota lämpimässä paikassa, esim. uunin päällä. Pistele haarukalla reikiä ja paista sitten uunissa 225 asteessa 10-14 minuuttia.

Näiden lisukkeena käytin kansvalkosipulivoita.

Valkosipulivoi

Oivariinia ja valkosipulimurskaa sekoitetaan keskenään. Määriä en osaa sanoa, jokainen tekee oman makunsa mukaan. NAM.