1267109241_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

"Suklaa-tuorejuustokakku (ohje on alunperin Fazerin)
(10-12 annosta)

Pohja:
1 pkt (175 g) Domino-keksejä
50 g voita tai margariinia
Täyte:
4 liivatelehteä + 1 rkl kiehuvaa vettä
(tai 1 rkl liivatejauhetta ja 1/2 dl vettä)
250 g tummaa Fazer Block suklaata (tai jtn muuta tummaa suklaata)
200 g maustamatonta tuorejuustoa
3/4 dl sokeria
1 tl vanilliinisokeria
2 munankeltuaista
2 munanvalkuaista + 3/4 dl sokeria
2 dl kuohukermaa

Leikkaa halkaisijaltaan noin 20-25 cm:n irtopohjavuokaan pohjan kokoinen leivinpaperipala. Hienonna keksit. Sulata voi ja sekoita joukkoon keksinmurut. Painele seos vuoan pohjalle.
Valmista täyte: Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan. Sulata 200 g suklaata vesihauteessa ja anna jäähtyä. Rouhi loput 50 g suklaata. Purista liivatelehdistä liika vesi pois ja liuota ne kiehuvan kuumaan veteen.
Sekoita tuorejuuston joukkoon liivate, sulatettu ja rouhittu suklaa, sokeri, vanilliinisokeri ja keltuaiset. Vatkaa valkuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Vaahdota kerma. Yhdistä molemmat vaahdot tuorejuustoseokseen.
Kaada täyte vuokaan ja peitä vuoka alumiinifoliolla. Anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään. Irrota kakku vuoasta, nosta tarjoiluastiaan ja koristele suklaakiehkuroilla ja marjoilla, esim. mustikoilla.
Vinkki! Voit halutessasi lisätä täytteeseen 2-4 ruokalusikallista konjakkia tai kahvilikööriä. Kokeile myös valkoisella Fazer Block suklaalla ja mausta halutessasi parilla ruokalusikallisella sitruslikööriä.
Huom: Kun valmistat kakun valkoisesta suklaasta, laita kaksinkertainen määrä liivatelehtiä."

Tällaista vien myös huomenna siskolleni. Kuvia laitan myöhemmin kun koristelu on tehty.