Taas oli työn alla kaksi kakkua. Tai no toisen kakun teki mun mies. Mut mun avustuksella ja opastuksella.
Kerroskakkua ensimmäistä kertaa. "Äiti-kakku" on tehty gluteenittomaksi tällaisella ohjeella:
- 4 munaa
- 2 dl sokeria
- 1 1/2 dl luontaisesti gluteenitonta, hienoa jauhoseosta
- 1/2 dl perunajauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
1.Vaahdota munat ja sokeri hyväksi vaahdoksi.
2.Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne munavaahtoon siivilän läpi. Sekoita jauhot varovasti munavaahtoon.
3.Kaada taikina voideltuun ja jauhoitettuun vuokaan, tasoita ja kypsennä 200 asteisessa uunissa kauniin ruskeaksi, kokeile kypsyys puutikulla.
4.Jaa kakkupohja kolmeen osaan ja rakenna osista täytekakku.
Kokeilin ekaa kertaa lehtityllalla tota "aallokkoo, röyhelöö, mitä lie :D". Vasemmalla olevat ruusut mun miehen ja oikeanpuolimmainen on mun.
Mun mieheni ensimmäinen marsipaaniruusu. Mun kiekurapursotukset.
Kakuissa pätkistäyte:
2 x pätkispusseja
5 dl kermaa
400 g tuorejuustoa
Lisäksi banaanisosetta ja vadelmia. Kostutus vaniljamaidolla.
Kommentit