Taas oli työn alla kaksi kakkua. Tai no toisen kakun teki mun mies. Mut mun avustuksella ja opastuksella.

Kerroskakkua ensimmäistä kertaa. "Äiti-kakku" on tehty gluteenittomaksi tällaisella ohjeella:

  • 4 munaa
  • 2 dl sokeria
  • 1 1/2 dl luontaisesti gluteenitonta, hienoa jauhoseosta
  • 1/2 dl perunajauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta

1.Vaahdota munat ja sokeri hyväksi vaahdoksi.

2.Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne munavaahtoon siivilän läpi. Sekoita jauhot varovasti munavaahtoon.

3.Kaada taikina voideltuun ja jauhoitettuun vuokaan, tasoita ja kypsennä 200 asteisessa uunissa kauniin ruskeaksi, kokeile kypsyys puutikulla.

4.Jaa kakkupohja kolmeen osaan ja rakenna osista täytekakku.

1273431177_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Kokeilin ekaa kertaa lehtityllalla tota "aallokkoo, röyhelöö, mitä lie :D". Vasemmalla olevat ruusut mun miehen ja oikeanpuolimmainen on mun.

1273431106_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Mun mieheni ensimmäinen marsipaaniruusu. Mun kiekurapursotukset.

1273431128_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Kakuissa pätkistäyte:

2 x pätkispusseja

5 dl kermaa

400 g tuorejuustoa

Lisäksi banaanisosetta ja vadelmia. Kostutus vaniljamaidolla.