Ohje Pirkan sivulta.

1282506781_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

MARIANNE-MANSIKKA KÄÄRETORTTU

(Noin 15 viipaletta)

Ainekset:

4 Pirkka Parhaat kananmunaa
1 1/2 dl sokeria
1/2 dl vehnäjauhoja
1/2 dl perunajauhoja
1/2 dl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
Täyte
1 tlk (2 dl) Pirkka vispikermaa
1 tlk (250 g) Pirkka maitorahkaa
1 ps (150 g) Marianne crush -karamellirouhetta
1/2 dl sokeria
1 tl vanilliinisokeria
1/2 ps (à 500 g ) Pirkka mansikoita (pakaste)

1. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää seos siivilän läpi varovasti sekoittaen muna-sokerivaahtoon.

2. Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipannulle ja paista 225 asteessa uunin keskitasolla noin 6 minuuttia. Kumoa kypsä pohja sokeroidun leivinpaperin päälle. Poista paistopaperi.

3. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita joukkoon rahka, karamellirouhe, sokeri ja vanilliinisokeri. Levitä seos jäähtyneen kääretorttulevyn päälle. Puolita kohmeiset mansikat ja lisää ne rahkatäytteen päälle.

4. Kääri levy rullalle ja anna kääretortun mehevöityä jääkaapissa ennen tarjoilua. Koristele halutessasi tomusokerilla.

Raadin arvosanat tällä kertaa: H = 9, S = 9 ja L = 8½