Paras kalakeitto tähän mennessä:

500-600 g kalakuutioita (suosittelen Apetit lämminsavustettuja lohikuutioita, maksaa enemmän kuin pakastekuutiot, mutta nam!)

800 g puikulaperunoita

1 sipuli

1 litra vettä

2 kalaliemikuutiota

2 dl kermaa

100 g voita

laakerilehti

tilliä

suolaa

Kaada isoon kattilaan vesi, laakerinlehti, kaks kalaliemikuutiota ja sipuli. Kuumenna kiehuvaksi ja lisää perunat. Keitä n. 10-15 min. Lisää lohi. Keitä vielä hetki. Lisää sitten kerma ja voi. NAM.

Raadin arvosanat: H = 10 L = 10

Halusin tehdä lohikeittoa koska avomieheni rakastaa lohikeittoa. Halusin kokeilla jotain uutta reseptiä ja etsinkin sopivaa pitkän tovin. Kunnes päädyin tähän ja kannatti!! Etsin kaupan pakasteesta lohikuutioita, mutta ei vaan löytynyt, tavarantoimittajalla vaikeuksia ja mitä lie selityksiä monessa kaupassa. Niinpä päädyin ostamaan tuplasti kalliimpaa, nimittäin tuoreita lohikuutiota. En sitten raaskinut ostaa kuin yhden paketin lämminsavustettuja lohikuutioita (250 g). Luotin että kotona oisi pakkasessa toiset 250 g lohikuutioita, mutta ne olivatkin menneet vanhaksi. No onneksi tuo 250 g riitti loistavasti! Tuoksuu ihana lämminsavustettulohi täällä <3 Nam nam! Toinen lautanen jo menossa!