Olen päättänyt kokeilla joka kerta uusia ruokia, joten tässä taas yksi uusi ja vei niin kielen mennessään, että tätä meillä tehdään ehdottomasti jatkossakin!

Fetamakkara kasvispedillä

WP_001499-normal.jpg

Kuva on pikaisesti nälkäisenä hämärässä otettu, sori! :D

Ainekset 4 annosta
6 (n. 700 g) Pirkka perunaa (punainen pussi)
5 (n. 350 g) porkkanaa
2 punasipulia
2 rkl öljyä
1 tl suolaa
mustapippuria
1 tl paprikajauhetta
1 pkt (580 g) HK Sininen lenkkimakkaraa
1 tl Pirkka pizzamaustetta
Täyte ja kastike
1 1/2 dl Pirkka salaattijuustokuutioita suolavedessä
1 tlk (200 g) Pirkka turkkilaista jogurttia

Leikkaa kuoritut perunat, porkkanat ja sipulit reilun kokoisiksi lohkoiksi. Voitele laakea uunivuoka hyvin.
Levitä kasvikset vuokaan. Kaada pinnalle öljyä ja ripottele mausteeksi suolaa, mustapippuria ja paprikajauhetta. Sekoittele isolla lusikalla, jotta mausteet leviävät tasaisesti. Kypsennä vuokaa 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.

Kuori lenkki ja paloittele neljään osaan. Vedä paloihin pitkittäinen viilto. Hienonna salaattijuusto haarukalla ja sekoita ruokajogurtin joukkoon. Täytä makkaroiden viillot juustotäytteellä. Tarjoa loppu täyte kastikkeena.

Pane makkarat kasvisten päälle vuokaan. Ripottele makkaroiden ja kasvisten pinnalle pizzamaustetta. Jatka kypsennystä vielä 30 minuuttia. Tarjoa raikkaan salaatin kanssa.

Nää pirkan reseptit on kyllä niin parhaita. Eniten käytän just ideoina pirkan, yhteishyvän tai esim hellapoliisin reseptejä. Jonkun verran myös maku-lehdestä ja valion-lehdestä.