Ihan hyvää oli, mutta ei mitään mun lempparia, voisin kyllä toistekin syödä :)

WP_001041-normal.jpg
Huomaa mun rakas uusi muumikulhoni! ;)
 
4:lle
1 valkosipulinkynsi
½ chiliä (poista siemenet)
1 limetti
2 kypsää avokadoa 
suolaa
mustapippuria
loraus oliiviöljyä
kourallinen basilikaa
kourallinen lehtipersiljaa 
30 g (1 dl) raastettua pecorinoa
30 g (1 dl) raastettua parmesaania
400–500 g spagettia
 
Voit tehdä kastikkeen suoraan tarjoilukulhoon, jossa kannat pastan pöytään. Pilko valkosipuli hyvin hienoksi ja chili, laita ne kulhoon. Purista limetin mehu mukaan. Halkaise avokadot ja poista niistä kivet. Kuutio avokado kuoressaan ja kaiverra sisus ruokalusikan avulla kulhoon. Hienonna yrtit ja raasta juustot. Lisää suola, pippuri, oliiviöljy, hienonnetut yrtit, sekä pecorino- ja parmesaaniraaste.
Sekoita, maista. Kastikkeessa tulee olla tarpeeksi suolaa, muuten lopputulos on mauton.
 
Keitä spagetti al dente, eli vain 80% pakkauksen keittoajasta. Pasta tulee keittää hyvin suolatussa vedessä, MAISTA! Tulee maistua merivedeltä. Ota keittämisen jälkeen talteen vajaa desi keitinvettä. Valuta pasta lävikössä.
 
Lorauta tilkka keitinvettä kastikkeen sekaan, ja pyörittele spagetti kastikkeen kimppuun.
Raasta päälle parmesaania ja rouhi myllystä mustapippuria. Tarjoa heti.