Kiivi-vaniljapiirakka

Ainekset
n. 1½ dl vehnäjauhoa
2 rkl fariinisokeria
50 g rasvaa
1 rkl vettä

Täyte
2 dl kuohukermaa
3 munankeltuaista
2 rkl sokeria
½ dl kuohukermaa
2 tl vaniljasokeria

Koristeluun
2-3 kiivihedelmää
sitruunamelissaa

Valmistus
Säädä uuni 200 asteeseen. Sekoita jauhot, fariinisokeri, rasva ja vesi nopeasti tehosekoittimessa.
Voitele ja jauhota piirakkavuoka (halkaisija n. 18cm). Painele taikina vuokaan ja paista uunin keskiosassa noin 10 minuuttia. Anna jäähtyä.
Vaniljatäyte: Kiehauta 2 dl kermaa ja ota kattila liedeltä. Anna kerman jäähtyä noin 10 minuuttia.
Sekoita keltuaiset ja sokeri keskenään. Vatkaa seos kerman joukkoon. Hauduta seosta koko ajan vatkaten. Jäähdytä kastike.
Vaahdota ½ dl kermaa ja sekoita siihen vaniljasokeri. Sekoita kermavaahto kastikkeeseen.
Kuori ja viipaloi kiivit. Täytä piirakkapohja täytteellä ja koristele kiiviviipaleilla ja sitruunamelissalla.

Tämä meni ihan päin peppua. Täytteestä tuli löysää eikä kiinteää niin kuin ohjeen kuvassa. Ohje on sellaisista reseptikorteista joita tilaan kotiin. Jos joku kokeilee tätä niin kertokaa onnistuiko!