Oon hakemassa kokkilinjalle ja pääsen ohittamaan joitakin jaksoja koska on tämä leipuri-kondiittoripohja. Sen vuoksi pitääkin kiriä muita kokkeja vähän ja laittaa nyt koulun alkuun asti mahdollisimman paljon ruokaa itse ja kokeilla kaikkea uutta.

Tässä ekat kokeilut:

Aura-pinaattibroileri

4-6 annosta

500 g maustamattomia broilerin fileesuikaleita

70 g voita

1 dl vehnäjauhoja

1 prkl (3,3 dl) Valio Ruoka 2%

4-5 dl kanalientä

1 ps (150g) Aurajuustomuruja

1 ps (150g) pakastepinaattia

Ruskista broilerisuikaleet pannulla. Siirrä sivuun odottamaan. Sulata voi pannulla ja lisää jauhot hyvin sekoittaen. Lisää kerma ja kananliemi. Kiehauta muutama minuutti koko ajan sekoittaen. Lisää ruskistetut broilerinsuikaleet sekä aurajuustomuru. Hauduta 5 min. Lisää pakastepinaatti ja kuumenna kastike. Tarjoile riisin, perunamuusin tai pastan kanssa.

Raadin arvosanat: H = 8 L = 8 (kastike oli liian paksua, ois pitänyt olla ehkä vehnäjauhoa vähemmä tai jotain nestettä enemmän..)

Täytetyt bagelit

4 kpl Pirkan seesamibageleita

2 tomaattia

1 pkt (150 g) Pirkan mozzarellaa

4 rkl Pirkka pestoa

Viipaloi tomaatit ja mozzarella. Voitele lämmitetyt ja halkaistut bagelit pestolla. Täytä tomaatti- ja mozzarellaviipaleilla.

Raadin arvonsanat: H = 10 L = 9½ (itse leipä ei ollut tarpeeksi maukas, mutta täytteet <3)

Pannacotta vadelmamelballa

4–6 annosta

1 dl Dansukker Hyytelösokeri Multia
5 dl kermaa tai maitoa
1 tl Dansukker Vaniljasokeria

Tarjoiluun
marjoja, hedelmiä tai marjakastiketta

Sekoita kerma ja sokerit kattilassa, kuumenna kiehuvaksi ja keitä noin puoli minuuttia. Kaada seos jälkiruoka-astioihin. Hyydytä jääkaapissa parista tunnista seuraavaan päivään.

Huom! Kermalla saat täyteläisen, maidolla tai kermamaidolla kevyemmän pannacottan. Mikäli haluat pannacottasta kiinteämmän, käytä vain 4 dl kermaa tai maitoa.

Tarjoa marjojen, marjakastikkeen tai hedelmäpalojen kanssa.

Vadelmamelba:

200 g vadelmia

1 dl tomusokeria

1 tl vaniljasokeria

Laita kaikki ainekset kattilaan ja kiehuta muutaman minuutin ajan. Siivilöi ja anna jäähtyä. Koristele pannacotta.