Pari niksiä

- Kannattaa käyttää reunakalvoja, ne eivät ole pakollisia, mutta reunasta tulee parempi. Lisäys: Reunakalvoja saa leivontakaupoista. Niitä voi myös itse askarella ostamalla samankaltaista muovia esim. askartelukaupasta, kirjakaupsta ym. ;)

- Anna hyytyä rauhassa! Tästä multa on parikin huonoa kokemusta.. Kerran rupesi repeämään reunasta kun yritin avata irtopohjavuokaa ennen aikojaan. Toisen kerran kävi niin että yritin kaataa kiilteen liian aikaisin ja hyytyneestä osasta irtosi pieniä valkoisia hippusia kiilteeseen.

- Kaada kiille kakun päälle mieluiten esim. lusikan tai lastan kautta, ettei suoraan koska silloin kakusta voi irrota hiukkasia kiilteen joukkoon.

- Juustokakun koristelu voi olla haastavaa jos juustokakun päällä on kiille, koska kiille sulattaa esim. marsipaanin heti. Jos haluat käyttää marsipaanikoristeita laita niiden alle suklaata, kuten täällä käytin valkosuklaalevyä ruusujen alla (koska suklaa estää sulamisen). Hedelmät eivät myöskään sula. Mutta esim. tomusokerikuorrutteet sulavat tosi nopeasti. Kaunis juustokakun koriste on ehdottomasti suklaareunus. Itse en ole vielä kovin taitava tekemään suklaareunusta koska tein eilen ensimmäiseni. Mutta kannattaa kokeilla!

- Leikkaa vuoan pohjalle pohjan kokoinen leivinpaperi jonka avulla kakku siirtyy helposti pois pohjan päältä valmiina.

- Rouva Vee lisäsi vielä että reunakalvojen käytön sijaan voi käyttää myös vuokaspraytä jotta saa kauniit reunat ettei repeile :)