Pakko sanoo tähän alkuun että ai että mä rakastan leipomista! Tää on niiiiiin mun juttuni <3

Tein häitä varten kaikenlaista pientä naposteltavaa. Kutsussa luki että tarjoolla on pientä naposteltavaa ja kuohuviiniä. No se pieni naposteltava vähän paisui kun netti on täynnä niin ihania ideoita ja ohjeita joita pitää aina päästä kokeilemaan. Joku juhlissa ihmettelinkin miten uskallan kokeilla suoraan juhliin etten tee ensin koeversiota jota maistelisin jne. Otan vaan sen riskin ;) Onhan sitä jo jonkin verran silmää sille että mistä ihmiset tykkää ja mitä uskaltaa kokeilla. Ei siis liian erikoisia yhdistelmiä tai mausteita..

Vieraita oli n. 40? 45?

Häämenuu oli tällainen:

Vuoksenpiirakoita (60kpl) munavoilla (Tilasin töistä nuo vuoksenpiirakat jotta välttyisi itse tekemiseltä kun muutenkin riitti hommaa!) Ehkä 15 jäi.

1290706770_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tomaatti-mozzarella-basilika-pestooliiviöljy coctailtikut näistä oli vissiin 40 ja kaikki meni!

1290706802_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Avomies teki nää coctailtikut mun opastuksella kun en ois ehtinyt sen verran kiire tuli! Kiitos avusta :)

Juusto-kasvispiirakka n. 29 palaa tai olla. Pari jäi.

1290706874_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Juusto-kasvispiirakka (uunipellillinen)

Pohja:
2 dl vettä
25 g hiivaa
1/2 tl suolaa
50 g Valio Meijerivoita sulatettuna
5 dl vehnäjauhoja

Täyte:
1 iso sipuli
2 porkkanaa
3 eriväristä paprikaa
2 rkl Valio meijerivoita
1 pkt Koskenlaskija Viherpippuri -sulatejuustoa
2 munaa
1 tl suolaa
2 valkosipulinkynttä
1 dl hienonnettua persiljaa

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää muut ainekset ja vaivaa kimmoisaksi. Kohota. Kauli taikina uunipannun kokoiseksi ja nosta leivinpaperin päälle uunipannuun. Kohota. Suikaloi kasvikset ja hauduta voissa puolipehmeiksi. Ota pannu levyltä. Lisää kuutioitu juusto ja muut aineet. Levitä pohjalle. Paista 250°C:ssa 15-20 min.

Kinkku-pekonipiirakka n. 29 palaa. Meni kaikki.

Tässä on pekonia, porkkanaraastetta, kinkkua, juustoa. Tais olla sipuliakin.

1290706911_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Lohinapit tais olla joku 40 kappaletta ja kaikki meni.

Ruohosipulituorejuustoa ja saman verran creme fraichea + kylmäsavulohta. Kostutus sitruunavedellä.

1290706940_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Minicupcakes n. 100 kpl. Jäi ehkä 30?

1290706975_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Jättiläismäinen Caipirinhakakku ja pienempi Caipirinha.

1290707061_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1290707033_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1290707091_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tän verran jäi Caipirinhaa, tästä näkee vähän kokoakin :D Se oli valtava!

Täytekakku päällystettynä marsipaanilla n. 30 hengen ja jäljelle jäi alle 20 prosenttia?

1290707318_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tää kakkukuva on valtava pettymys ja parempaa ei oo :( Siis ei se tolta näyttänyt, tässä kuvassa se näyttää jotenkin likaiselta ja kukkien väri on vääristynyt. Äsh, harmittaa. No ei voi mtn. Jospa joku vieras ottais yhteyttä ja tarjoais parempaa kuvaa! Kun siellä kuitenkin oli ihmisiä jotka kuvas kakut.

1290707184_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1290707132_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Suklaatäyte kakun väliin syntyy näin:

Tämä täyte on ajateltu yhteen väliin, eli jos leikkaat kakun kolmeen osaan niin tee tämä kasinkertaisena.

Tai toinen valkosuklaasta ja toinen maitosuklaasta kuten yllä olevassa kakussa.

2 ½ dl Flora Vispiä (paras kerma)

130 maitosuklaata/tummaasuklaata/valkosuklaata

100 g Sunnuntain vaniljatuorejuustoa

Lisää makua kakkuun saa sitten esim. rouhimalla patukan daim-suklaata mukaan. Tai kostuksen jälkeen sivelemällä pohjan päälle lemon curdia ennen täytteen laittamista. Lisäsin tällä kertaa sekä lemon curdia että daimia ja vielä lisäksi vadelmia.