1265323807_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

- Tuore hiiva tarvitsee 37 astetta käynnistyäkseen. 60 asteessa hiiva kuolee. Kun tuote saavuttaa uunissa 60 astetta kohoaminen lakkaa. Taikinaa tehdessä aina ensin nesteeseen ja sitten vasta muita aineksia.

- Kuiva hiiva tarvitsee alkulämmöksi 42 astetta ja se sekoitetaan pieneen määrään jauhoja, ei nesteeseen.

- Hiivataikinasta tehdyt pullat, leivät jne. pitää pakastaa välittömästi jäähtymisen jälkeen. Koska ne alkavat heti menettää tuoreuttaan eivätkä ole sitten enää hyvänmakuisia sulatuksen jälkeen.

- Pieni sokerilisäys taikinaan nopeuttaa ja edistää hiivan toimintaa, mutta ei tee taikinasta makeaa! Koska hiiva käyttää pienen määrän sokeria joten se ei jää esim. leipään uunin jälkeen.

- Tuorehiivan voi pakastaa. Ota tunti ennen käyttöä hiiva sulamaan huoneenlämpöön suoraan taikinaastiaan. Älä koskaan sulata sitä mikrossa.

- Kuivahiiva on hyvä kotivara, mutta en suosittele sitä koska tuorehiiva toimii paljon paremmin. Kuivahiiva on siitä hyvä että sitä löytyy sitten aina kaapista koska se säilyy vuoden. Avattuna se pysyy toimintakykyisenä n. 2-3 päivää.

- Kuivan ja tuoreen suhde: 11g kuivaa on 30 g tuoretta.