Päätin ottaa nyt projektiksi kokeilla paljon erilaisia uusia reseptejä. Alotin eilen raparperipaistoksella ja kalakeitolla. Tänään teen makkaravuokaa.
Raparperipaistos
8 annosta
Pohja:
2 dl vehnäjauhoja
1 dl kauraleseitä
½ dl fariinisokeria tai sokeria
1 tl leivinjauhetta
½ tl kanelia
1 dl juoksevaa margariinia
1 kananmuna
Täyte:
5-6 dl raparperia (n. 300 g)
1 tlk kermaviilia
1 kananmuna
1 dl sokeria
Sekoita jauhot, leseet, sokeri, leivinjauhe ja kaneli keskenään. Lisää margariini ja muna. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Levitä piirakkavuokaan, pohjalle ja reunoille. Levitä päälle raparperipalat. Sekoita kermaviili, muna ja sokeri. Kaada seos sitten piirakan päälle. Paista 200 asteessa alimmalla tasolla n. 25 min.
Raadin arvosanat: L (minä) = 8½ H = 9 ja S = 8½
Aluksi vähän epäillytti että miltähän tämä maistuu, mutta ai että kun olikin positiivinen yllätys. Pohja on tosi hyvän makuinen, ainakin kun käyttää fariinisokeria :P
Vinkki! Raparperiä ei tarvitse kuoria! Peseminen kuumalla vedellä riittää!
Kommentit