Löysin ohjeen Kinuskikissalta.

Kinuski-vadelma-juustokakku

1281261418_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tästäkin huono kuva, koska muistin ottaa vasta juhlapaikalla ja siellä oli hämärävalaistus :(

Pohja:
200 g domino-keksejä tai halvempia rainbown täytekeksejä
50 g margariinia

Täyte:
4 dl kuohukermaa
3 dl fariinisokeria
6 liivatelehteä
2 ½ dl kermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
½ dl vettä

250 g vadelmia

Kiille:
3 liivatelehteä
3 ½ dl marjamehua
125 g vadelmia

Peitä irtopohjavuoan pohja (24 cm) leivinpaperilla. Murskaa keksit. Sulata rasva kattilassa ja sekoita keksimurut joukkoon.
Painele vuoan pohjalle.

Valmista ensin kinuskikastike – tämän voi tehdä mielellään edellispäivänä jääkaappiin valmiiksi.
Mittaa kattilaan kuohukerma ja fariinisokeri. Kuumenna sekoitellen, kunnes seos kiehuu.
Nosta liedeltä ja anna kastikkeen jäähtyä täysin kylmäksi (jääkylmä vesihaude nopeuttaa).
Siirrä jääkaappiin odottamaan. (Itse tein samana iltana ja mukamas sain sen jäähtymään kylmäksi, mutta ei todellakaan riittänyt! Kinuskikastike ei todellakaan vaahtoutunut.. Mutta kaikesta huolimatta kakku onnistui hyvin :)...)

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota kerma. Sekoita joukkoon tuorejuusto.

Vatkaa kylmää kinuskikastiketta, kunnes kastike on selvästi paksuuntunut. Sekoita kinuskivaahto kerma-tuorejuustoseokseen.
Kiehauta vesi ja sulata liivatteet siihen. Sekoita täytteeseen.

Lusikoi täytettä vuokaan ja painele kahteen väliin vadelmia. Levitä päällimmäiseksi loput täytteestä.
Heiluttele vuokaa, niin saat pinnan levitysjäljet tasoittumaan. (Voit lisätä kiilteen vadelmat kakun pinnalle jo tässä vaiheessa,
jolloin ne täytteen hyytyessä tarttuvat kiinni.) Anna hyytyä jääkaapissa kolmisen tuntia tai seuraavaan päivään.


Laita kiilteen liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Laimenna mehu sopivan sävyiseksi ja kuumenna siitä n. ½ dl kiehuvaksi.
Sulata liivatelehdet joukkoon. Kaada liivatemehu kylmän mehun joukkoon. Varmista, että mehu-liivateseos on nyt haaleaa ja kaada se sitten vuokaan.
Asettele kiilteeseen vadelmia, mikäli et tehnyt sitä jo täyttämisvaiheessa. Nosta vuoka jääkaappiin ja anna hyytyä n. 2 tuntia.