Elikäs tänään syötiin Daim-juustokakkua ja lohi-katkarapuvoileipäkakkua.

1272223185_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Lohi-katkarapuvoileipäkakku oli taas aivan yhtä herkullista kuin viimeksikin. Oli kiva kun avokkini isä oli niin innoissaan, kun olin tavallaan hänen pyynnöstään tuota voikkaria tehnyt. Hän sitten söi sitä oikein urakalla x)

Daim-juustokakku ei kyllä ollut parasta syömääni juustokakkua koska siinä maistui minusta liikaa tuorejuusto. Ois voinut olla jotain muuta makua enempi tai sitten sokeria enempi. Tai paljon enemmän Daim-rakeita.

1272223320_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tässä vielä ohje:

Daim-juustokakku

Pohja:

250 g suklaakeksejä esim. dominoita

150 g voita

Täyte:

2 liivatetta

400 g tuorejuustoa

250 g maitorahkaa

2 dl kermavaahtoa

3/4 dl tomusokeria

1 rkl vaniljasokeria

½ dl maitoa

n. 150 g Daim-rakeita

Vuoraa leivinpaperilla irtopohjavuoan pohja. Murskaa keksit ja sekoita voin kanssa. Painele muruseos pohjalle ja reunoille. Nosta vuoka kylmään täytteen valmistamisen ajaksi.

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Sekoita tuorejuusto ja maitorahka keskenään. Vatkaa tomu- ja vaniljasokeri kerman kanssa vaahdoksi. Kiehauta maito mikrossa tai liedellä ja liota siihen puristetut liivatteet. Sekoita maitoliemi juustoseokseen. Lisää varovasti vaahtoseos.

Ripottele Daim-rakeita pohjan päälle. Kaada sitten päälle puolet täytteestä. Laita sitten taas Daim-rakeita ja lisää loput täytteestä. Nosta torttu jääkaappiin ja jähmetä vähintään 4 tuntia, mieluiten seuraavaan päivään.