- Kun leivot pullaa käytä aina huoneenlämpöisiä aineksia. Koska jos ainekset ovat kylmiä hiivan toiminta hidastuu ja kohoaminen ei onnistu.

- Pehmeästä takinasta saa kuohkeammat pullat, eli ei kannata laittaa liikaa jauhoja jottei tule kova taikina.

- Pitkään säilytetyt jauhot kuivuvat, joilloin niitä tarvitsee vähemmän kuin tuoreita jauhoja. Siksi ei kannata laittaa ohjeissa mainittuja määriä kerrallaan vaan opetella tuntemaan taikina.

- Loistava kohotuspaikka kotioloissa on keittiöallas. Siihen voi laskea kuumaa vettä ja taikinakulhon voi laittaa siihen lillumaan. Toinen vaihtoehto on esim. mikro. Tein juuri tänään niin. Laitoin ensin vettä kiehumaan mikroon jotta mikro lämpeni ja sitten laitoin taikinan mikroon pyyhe päälle ja ovi kiinni. (Ei tietenkään virtaa päälle!)

- Lisää taikinaan aluksi vain osa jauhoista, jotta hiiva saa "henkeä" ja sitkon muodostuminen käynnistyy.