Pohja oli vähän turhan kauan uunissa, mutta halusin varmistaa että se on kypsää, edellisellä kerralla tein raa'an pohjan. :(




Vadelmapiiras

Pohja:
150g voita tai margariinia
1 dl sokeria
1 muna
3dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Täyte:
2½ dl Flora Vispiä
150 g Valion creme fraichea
1 dl fariinisokeria
vadelmia n. 2dl (vois olla enemmänki esim. 4 dl)

Vatkaa rasva ja sokeri vaahdoksi. Lisää muna hyvin vatkaten. Yhdistä kuivat aineet ja sekoita joukkoon. Painele taikina voidellun piirakkavuoan pohjalle. Paista 200 asteessa uunissa 10-12 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä.

Vaahdota Flora vispi. Lisää joukkoon ranskankerma ja fariinisokeri. Vatkaa kunnes fariinisokeri on sekoittunu joukkoon. Kostuta pohja maidolla ja kaada täyte pohjan päälle. Asettele vadelmat täytteen päälle. Valmista vedestä ja hyytelösokeriasta kiille pakkauksen ohjeen mukaan ja kaada vadelmien päälle. Anna piirakan jähmettyä hetken aikaa jääkaapissa ennen tarjoilua.

Oikein hyvää tuli <3 Vaikkakin pohja oli vähän liian paistunutta. Mutta mieluummin niin kuin että maistuisi raa'alta.